Stedet for de hyggelige opplevelsene...

Å spise på Festningen Hotel & Resort er en reise i historiske lokaler med kortreist mat spesielt utvalgt for den enkelte sesong. Hotellet har flere lokaler egnet for middager, selskaper og eventer.

KOMMANDANTBOLIGEN - "Der kongen er gjest og gjesten er konge"

Historien og gastronomien sitter i veggene til den gamle kommandantboligen fra 1683. Her har hele kongerekken fra Harald V til Fredrik II inntatt gode måltider, og kunstneren Erik Werenskiold vokste opp i disse stuene.

Kommandantboligen er bygget med utmurt bindingsverk og var det første bolighuset på festningen. Kjelleren var opprinnelig hvelvede ammunisjonsrom fra et enda eldre forsvarsverk. I dag er den innredet som vinkjeller og samlingssted for gastronomiske opplevelser.

SLAVERIET

Festsalen ligger i bygningen som kalles Slaveriet. Det elegante huset i kontinental 1700-tallsstil er bygd som bolig og messe for offiserene. Siden 1816 har bygningen blitt kalt Slaveriet etter at det ble inrettet noen rom til slaver. Da tyskerne inntok festningen under okkupasjonen forandret de til slik de kan sees idag. Interiørene representerer den tyske okkupasjonen og har arkitektonisk verneverdig verdi.
 • Kongesalen

  Kongesalen

 • Vinkjelleren

  Vinkjelleren

 • Vinkjelleren

  Vinkjelleren

 • Vinkjelleren

  Vinkjelleren

 • Slaveriet

  Slaveriet

Language

Festningshotellene

Oscarsborg Hotel & Resort AS
Oscarsborg Festning
1443 Oscarsborg
Telefon:
+4764904000
Mail:
mail@oscarsborghotel.no
Stacks Image p61_n12
Festningen Hotel & Resort AS
Kongsvinger Festning
2213 Kongsvinger
Telefon:
+4762816200
Mail:
mail@festningenhotel.no
Stacks Image p61_n17
Reenskaug Hotel Drift AS
Storgata 32
1440 Drøbak
Telefon:
+4764989200
Mail:
mail@reenskaug.no
Stacks Image p61_n22

Om Festningshotellene

Festningshotellene består av tre unike destinasjoner. Våre festningshoteller tilbyr noe unikt, uansett anledning og har hatt stor betydning for Norges historie. På Oscarsborg Festning finner du vårt største hotell; Oscarsborg Hotel & Resort. Kun 50 minutter fra Oslo, på Kongsvinger Festning, finner du vårt nyeste tilskudd; Festningen Hotel & Resort. Sist men ikke minst; Reenskaug Hotel, beliggende i den pittoreske festningsbyen Drøbak.
I vakre omgivelser med en historisk ramme, skaper vi en opplevelse du og dine sent vil glemme.

Festningshotellene, Storgata 32, 1440 Drøbak
Telefon: +4764904010 Mail:
mail@festningshotellene.no

testlogo